הטסת ארנבים

לטוס עם בעל חיים לחו"ל זו סוגיה מורכבת שיש להקדיש לה תכנון ומחשבה רבים. לבעלי חיים ככלל ולטוס עם ארנבים בפרט, עדיף להישאר על קרקע יציבה ומוכרת ולא להיות תלויים בין שמיים לארץ בקופסת מתכת מעופפת. הטיסה וגם ההימצאות במקום שונה עם ריחות ונופים שונים, עשויה להלחיץ ולבלבל את הארנב, שזקוק לוודאות ולסביבה מוכרת.

עם זאת, לעתים אין ברירה ויש צורך להטיס ארנב במקרים של נסיעה ארוכה או מעבר לצמיתות למדינה אחרת. במקרים כאלה, חשוב לברר את כל הפרטים בנוגע להטסת ארנבים לחו"ל, עם ליווי ובלי ליווי, ולוודא שכל מה שצריך לקרות טרם הטיסה יקרה כדי להקל עד כמה שניתן על הפרוצדורה המורכבת – הן לכם והן לארנב. במובן הזה, מה שנכון לארנב החביב שלכם, נכון גם לכלב, לחתול ועוד.

מה חשוב לדעת על הטסת ארנבים לחו"ל?

הידעתם? בכל שנה טסות כ-60 מיליון חיות מחמד למקומות שונים בעולם וכ-70-60 אלף מהן הן ישראליות. והמספר הזה גדל מידי שנה בכ-6 אחוזים! הסיבה לכך קשורה ככל הנראה בשינוי התרבותי לפיו חיות מחמד הפכו לסמל סטטוס ולחלק בלתי נפרד מהמשפחה ומהבית. ובמילים אחרות, הכלב, החתול או במקרה שלנו – הארנב, הפכו לחלק משמעותי מהתא המשפחתי ואם כולם טסים לחו"ל, גם הם מוזמנים!

עם זאת, הטסת בעל חיים לחו"ל דורשת הכנה מקדימה (מאוד!) הדורשת עיסוק מורכב בקבלת אישורים, בחיסונים ובתשלום סכומים לא נמוכים כלל כדי לא להשאיר את הארנב מאחור.

הטסת ארנב לחו"ל דורשת היערכות ובירור יסודי מקדימים

ראשית, בררו מה הכללים הנוגעים להכנסת בעלי חיים למדינה אליה אתם טסים. זהו מידע חשוב שיעזור לכם להבין למה חשוב שתדאגו טרם הנסיעה. בכל מקום בעולם הכללים הם שונים. ישנן מדינות (כמו מדינות האיחוד האירופי) שמאוד מחמירות בכל הנוגע להכנסת בעלי חיים וישנן מדינות (כמו צפון אמריקה) שהכנסת בעלי חיים לשטחן היא פשוטה יותר. את הבירורים האלה כדאי לעשות מול השגרירות הרלוונטית ולא להסתפק רק במידע באינטרנט שכן, מידע מסוג זה עשוי להתעדכן ולהשתנות.

לאילו פרטים אצטרך לדאוג טרם הטסת הארנב?

כדי לענות על זה בחרנו במקרה בוחן בו טסים ליעד כלשהו באירופה. הטסת בעלי חיים לאירופה נחשבת למורכבת יותר בשל דרישות האיחוד האירופי. ראשית, וזה אולי הדבר החשוב ביותר, יש לדאוג לאישורים הנחוצים כדי שהארנב החביב שלכם בכלל יוכל לעלות על המטוס. יש להחתים מרכז וטרינרי מורשה (כמו למשל המרכז הווטרינרי בבית דגן) על האישורים הנדרשים. את האישורים הללו יש לשלוח למשרד החקלאות על מנת שיאשרו את ההטסה.

האיחוד האירופי דורש שכל בעל חיים יעבור חיסון נגד כלבת ויישא שבב אלקטרוני. כחודש לאחר החיסון, יש לבצע לבעל החיים בדיקת דם על מנת לוודא שאכן היתה זריקה ושהגוף מפתח נוגדנים למחלה. זוהי בדיקת דם פשוטה שאינה דורשת טשטוש בדרך כלל. לאחר הבדיקה, יש להמתין עוד שלושה חודשים טרם הטיסה! כלומר, כדי להטיס את הארנב שלכם לחו"ל יש להתכונן לכך לפחות ארבעה חודשים מראש. בנוסף, יש להגיע למרפאה הווטרינרית בבית דגן כעשרה ימים טרם הטיסה כדי למלא את כל הטופסולוגיה הרלוונטית.

טרם ההגעה למרפאה תצטרכו לשלם אגרת ייצוא (נכון לבעלי חיים שאינם מסווגים כבקר) באתר אינטרנט של משרד החקלאות.

נקודה חשובה שכדאי להכיר וליישם: חשוב לשמור על תוקף החיסון לכלבת באופן סדיר ולדאוג לחדש את החיסון אחת לתקופה.

כמה יעלה לי כרטיס טיסה לארנב שלי?

ישנם מספר שיקולים שמשפיעים על מחיר הטסת הארנב שלכם. במידה ובחרתם להטיס את הארנב עם מלווה, כרטיס הטיסה של המלווה צפוי לעלות בין 500-300 אירו. כרטיס הטיסה של הארנב צפוי לעלות בין 100-70 אירו. וזה לא הכל. עצם האישור הווטרינרי להטיס את הארנב צפוי לעלות בין 400-350 שקלים.

במידה ואתם מעוניינים להקל על עצמכם ולהימנע מהעיסוק בבירוקרטיה ובליווי הארנב שלכם, תצטרכו להיפרד מכ-3,000-2,000 שקלים. וכדי שהטסת הארנב שלכם תעמוד בדרישות הבטיחות תצטרכו לשלם עוד כ-200 שקלים על תיק נסיעה מיוחד.

במידה ותבחרו באפשרות הלא מומלצת – להטיס את הארנב ללא מלווה בת המטען של המטוס (קארגו) תצטרכו לשלם בין 9,000 ל-10,000 שקלים, לא כולל דמי השחרור במכס.

למה לא כדאי להטיס את הארנב בקארגו (תא המטען)?

חשוב לזכור שארנבים הם בעלי חיים מאוד עדינים, רגישים ופחדנים. סביבה לא מוכרת, חשוכה ומלחיצה יכולה להכניס אותם למצוקה ולסכן מאוד את חייהם. על כן, מומלץ שלא לבחור באפשרות ההטסה בקרגו וזאת למרות שהיא קלה יותר וכנראה גם זולה יותר. אם אתם רוצים שהארנב יסיים את הטיסה בשלום ולא יסבול מבעיות בריאותיות או חס וחלילה ימות בטיסה, כדאי לפסול את האפשרות הזאת על הסף ולבחור במלווה או לטוס עם הארנב בעצמך.

באיזו חברת טיסה כדאי לבחור כשמטיסים ארנב לחו"ל?

האמת היא שבתחום הזה אין המון אפשרויות. ישנן כמה חברות טיסה בודדות שמטיסות ארנבים מישראל כגון: "אייר אירופה", "לופטהאנזה" ו"אליטליה". הבולטת והמומלצת בהן היא "אליטליה" מבחינת התהליך הבירוקרטי. מחירי ההטסה משתנים (קשור ליעד הטיסה ולתקופה בשנה) ויש להתעדכן במחירים הרלוונטיים באתר החברה או אצל סוכן נסיעות.

לסיכום

הטסת ארנב לחו"ל היא לא עסק פשוט. הן מבחינת לוגיסטית והן מבחינה כלכלית. כדי לעשות זאת כמו שצריך, יש לברר זמן רב מראש את כל התנאים והפרטים הנוגעים להטסת ארנב למדינה הספציפית אליה אתם מעוניינים לנסוע ולקבל החלטה לגבי האופן בו תרצו להטיס את הארנב שלכם ליעד אליו פניכם מועדות. בהצלחה!

תוכן עניינים